onsdag, oktober 06, 2010

MANGALORE

SUMMER SANDS I MANGALORE
TOGTUR - STUP


SEAN KINGSTON


FULL TUKK-TUKK


Heihei!
Da er det litt siden jeg blogget. Siden sist har jeg oppholdt meg i Mangalore.
Søndag: Sean Kingston-konsert! Utrolig moro, selv om det stengte 2315.. India altså.. Men like greit, siden vi skulle opp 0430! På mandagsmorgen tok vi toget til Mangalore som ligger på vestkysten. Togturen var ok, 11,5 timer og veldig klamt. Men vi fikk se en del regnskog og fin natur, så det gikk bra.
Da vi kom til Mangalore så vi med en gang at dette er en litt mer vestlig by enn Delhi og Bangalore. Hotellet heter Ocean Pearl og er LUKSUS. Veldig deilig å ha den nydelige dusjen å komme til etter 11,5 timer på et klamt tog!

På tirsdag dro vi til en skole hvor sosialfagstudentene i Volda har sin praksis. De tok oss med på lunch og så litt shopping. Deretter dro vi ut med alle sosialfagstudentene og noen amerikanske studenter for å spise middag. Etterpå dro vi på en slags nattklubb og vi hadde det KJEMPEMORO! Veldig kjekt å bli kjent med nye folk. Og ja, nattklubben stengte vel rundt 2330, så rundt midnatt var vi allerede i sengs.

I dag (onsdag) dro vi til Summer Sands, en strand en liten time fra Mangalore sentrum. Dit tok vi buss. Noe som i seg selv er en skummel opplevelse. At vi lever, er vel kun snakk om flaks!
Der solet vi oss og dyppet oss litt i vannet. Det var enorme bølger, så veldig mye svømming ble det ikke. Og vi var så heldige å IKKE bli omringet av indere mens vi lå der i solsteiken i bikini. Det er en sjelden vare!
Etter stranden dro vi til Mangalore University og snakket med en proffessor om kvinner. Dette var veldig interessant og litt provoserende. I India får menn lov til å være utro, mens kvinner ikke får lov. Har mannen en afære og får HIV og smitter sin kone, skiller han seg fordi HUN har HIV. Deretter gifter han seg på nytt og smitter denne kona. Slik pågår det i en ond sirkel. Skilte kvinner får derimot det veldig vanskelig med å gifte seg på nytt. Man skal jo tross alt være jomfru når man gifter seg (gjelder for kvinner, ikke menn). Så klart er det ikke kun slik, men det var det verste vi fikk høre om nå. Hver 32. minutt blir en kvinne i India voldtatt... Det er ekstremt! Glad jeg bor i Norge og kan velge kjæreste.

I morgen tidlig setter vi oss i bilen og kjører mot Manipal. Her skal vi på internatet, jenter i en blokk, gutter i den andre. Det er mange vakter som passer på at ingen av motsatt kjønn kommer seg inn i motsatt blokk. I tillegg er det strenge innetider, jenter tidligere enn gutter så klart. Skal være i Manipal til mandag, og etter dette er vi på egen hånd. Lærerne stikker hjem og vi står på egne ben i India. Litt skummelt å tenke på, siden vi har fått alt av flybilletter, togbilletter, hotellbestillinger etc servert på sølvfat mens vi har vært med lærerne. Nå må vi plutselig tenke på alt selv, hehe.
Jeg og Andreas stikker nok til Pondicherry på østkysten på mandag eller tirsdag. Mulig vi må late som om vi er gift, kun for å bli akseptert.

Men nå er det natti!

Ingen kommentarer: